zorgerfgoed - erfgoedzorg

Erfgoeddag 2017 - Zuid-West-Vlaanderen

Zorg en erfgoed? Een onafscheidelijk duo. De bewaring van erfgoed hebben we te danken aan de goede zorg van vele medewerkers en vrijwilligers. Maar we kunnen het ook omkeren: archiefstukken, instrumenten en verhalen documenteren de geschiedenis van de zorg. De weg van hospitaalkloosters en kwakzalvers naar ziekenhuizen en ‘dokter Google’. Door terug te blikken kunnen we een beeld vormen van de toekomst van de zorg. Bovendien biedt het thema zorg kansen om bruggen te slaan tussen de erfgoed- en zorgsector: erfgoed als trigger om te reminisceren met dementiepatiënten of een rondleiding op maat van slechtzienden?

Erfgoeddag, het jaarlijkse hoogtepunt voor cultureel erfgoed in Vlaanderen en Brussel, zet erfgoed van de zorg en zorg voor erfgoed in de verf. Erfgoedspelers in Zuid-West-Vlaanderen bieden je tal van verrassende activiteiten aan.

Erfgoed zuidwest is jouw gids op Erfgoeddag. We nemen je mee langs 28 boeiende erfgoeddagactiviteiten in Zuid-West-Vlaanderen. Alle activiteiten zijn gratis. Neem een kijkje op deze website of in de gratis brochure, stel je eigen Erfgoeddag-programma samen en trek eropuit!

Veel plezier!

Erfgoeddag in Zuid-West-Vlaanderen is een realisatie van de lokale besturen, lokale erfgoedorganisaties en de intergemeentelijke cultureel-erfgoedcel erfgoed zuidwest.

Erfgoeddag is een organisatie van FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, in samenwerking met de erfgoedgemeenschappen in Vlaanderen en Brussel, Eén, Radio 2, Combell, De Lijn, NMBS, Gezinsbond, La Fille d’O, Uit in Vlaanderen, 1700, met de steun van de Vlaamse overheid. Ontdek het volledige programma op www.erfgoeddag.be 

Zie ook