Wat schaft de pot? - Zuid-West-Vlaamse familierecepten

Wat schaft de pot?

Recepten worden vaak doorgegeven van moeder op dochter – of vader op zoon. Op losse blaadjes, in schriftjes en boekjes worden ze neergekrabbeld. Deze boekjes bevatten een schat aan informatie en vormen bovenal de basis voor heel wat (vergeten) lekkernijen. Wat Schaft de pot brengt heel wat recepten - en weetjes rond ons cultureel erfgoed - samen in een klein boekje. 

Voor het erfgoedcafé 2019 gingen erfgoed zuidwest en de intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst Leiedal op zoek naar Zuid-West-Vlaamse familierecepten. De recepten werden opgespoord en gebundeld in een klein receptenboekje, zodat ze straks opnieuw in de Zuid-West-Vlaamse keukens kunnen verschijnen. Ook onze eetcultuur maakt immers deel uit van het Zuid-West-Vlaamse culturele erfgoed.

Benieuwd naar de recepten? Ontdek ze in het receptenboekje en op onze erfgoedkaart. Zelf aan de slag in de keuken met het receptenboekje? Bezorg ons via dit formulier je gegevens en we bezorgen je een papieren exemplaar. 

Dank aan alle koks en kokkinnen voor hun beproefde recepten, aan de huismoeders en -vaders om de recepten in stand te houden én aan de (over)grootmoeders en (over)grootvaders om hun keukengeheimen met ons te delen. Smakelijk!

Ontdek het receptenboekje Ontvang je eigen exemplaar