Workshop Fotograferen van erfgoedobjecten

Goddelijke Huisraad in de Begijnhofkapel

Een erfgoedcollectie op een goede manier registreren vraagt om goede foto's. Het lijkt eenvoudig - knopje drukken en klaar - maar toch is het niet altijd evident om objecten te fotograferen. Hoe stel je de flitslampen op? Met welke invalshoek moet je fotograferen ten opzichte van het object? Hoe vermijd je reflectie als je schilderijen of metalen voorwerpen fotografeert?  Allemaal zeer praktische vragen, die om een oplossing vragen. 

Goede objectfoto's helpen je bij de collectieregistratie, je kan ze bovendien gebruiken in je communicatie, publicaties, enz. Tijdens de workshop 'fotograferen van erfgoedobjecten' op zaterdag 28 april 2018 geeft lesgever Charles Strijd je een praktische inleiding in het fotograferen van erfgoedobjecten. Daarna gaan de deelnemers in kleine groepjes zelf aan de slag met een fotoset (fototoestel, flitslampen, lichttent, enz.). Een eigen fototoestel meebrengen is dus niet nodig.

Datum: zaterdag 28 april 2018, 9u30-12u30
Waar: Buurthuis De Statie, Sint-Jozefsweg 15, 8540 Deerlijk
Info en inschrijven: Inschrijven kan via het formulier, via erfgoed@zuidwest.be of via 056 24 16 16. Deelnemen is gratis, voorkennis is niet nodig.

Inschrijven

OPGELET: Deze cursus is bedoeld voor wie een erfgoedcollectie/erfgoedobjecten wil fotograferen. We leren geen artistieke objectfoto's maken, maar foto's bedoeld voor collectieregistratie. Bij het inschrijven vragen we je een korte motivatie op te geven zodat voorrang kan worden gegeven aan inschrijvers die daadwerkelijk in hun kerk, erfgoedvereniging, museum, archief,... aan de slag willen gaan.

De vorming is een organisatie van erfgoed zuidwest in samenwerking met de gemeente Deerlijk.