Workshop erfgoed kindvriendelijk

Erfgoed kindvriendelijk

Hoe kan je kinderen op een speelse en leuke manier laten kennis maken met erfgoed? Tijdens deze workshop neem je samen met Barbara van Casa Blanca een erfgoedactiviteit onder handen. Je leert nieuwe en speelse methodieken kennen om jouw erfgoedactiviteit 100 procent 'kidsproof' te maken!

Via erfgoededucatie laat je kinderen kennis maken met het verleden. Maar hoe kan je in jouw bib, museum, erfgoedvereniging erfgoedactiviteiten op maat voor kinderen organiseren? Waar let je op? Wat zijn goede werkwijzen? Sinds 2004 is Casa Blanca vzw actief in de cultuur- en erfgoedsector. Heel wat kinderen gingen aan de slag met en tijdens hun educatieve museumpakketten, museumkampjes, workshops en lessenpakketten. De opgebouwde knowhow op vlak van erfgoedbeleving voor 4 tot 12-jarigen delen ze graag met jou!

Zelf een activiteit op het oog die je kindvriendelijk wil maken? Ga je aan de slag met de tips en tricks van de vorming? Achteraf krijg je de mogelijkheid om jouw eigen ontwikkelde erfgoedactiviteit voor kinderen door te sturen voor feedback. 

Datum: maandag 23 september 2019, 18u30-21u30
Waar: Texture, Noordstraat 28, Kortrijk
Lesgevers: Barbara Beel (Casa Blanca vzw)
Info en inschrijven: Inschrijven kan via het formulier, via erfgoed@zuidwest.be of via 056 24 16 16. Deelnemen is gratis.

Het aantal plaatsen voor deze vorming is beperkt. Bij grote interesse wordt voorrang gegeven aan deelnemers afkomstig uit Zuid-West-Vlaanderen. 

Inschrijven