Wervik haalt archeologisch verleden van onder het stof

bruinrood geglazuurd aardewerk gevonden inde Groeninge-abdij

De archeologische tentoonstelling Ten Gronde is vanaf woensdag 20 januari 2016 te bezichtigen in WZC Het Pardoen. Met opmerkelijke stukken kan je in de tentoonstelling enkele boeiende verhalen – groot en klein – ontdekken. Uniek daarbij is dat vondsten uit Wervik, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Menen en Waregem worden samengebracht. Samen vertellen ze de geschiedenis van onze streek, van de komst van de eerste landbouwers tot de archeologische sporen van de eerste wereldoorlog.

De tentoonstelling is tijdens de openingsuren van het WZC Het Pardoen vrij te bezoeken, dit van woensdag 20 januari 2016 tot en met dinsdag 8 maart 2016.

Matineelezing Arne Verbrugge

Aansluitend geeft Arne Verbrugge op zondag 28 februari 2016 een lezing over Wervik tijdens de Romeinse periode, waarbij ze zal inzoomen op de archeologische opgravingen die er in Wervik zijn geweest. Na de lezing kan bij een aperitiefje de tentoonstelling Ten Gronde worden bezocht. Deze voordracht wordt georganiseerd door Virovicaum Romanum in samenwerking met VTB Cultuur, het Davidsfonds, de Stedelijke Oudheidkundige Commissie en de dienst erfgoed en museum van de stad Wervik.

Kostprijs voor de lezing is 5 euro, inschrijven tegen 25 februari bij de dienst erfgoed en museum, erfgoedsite de Briekenmolen, Koestraat 65, 8940 Wervik, 056/95 24 22 of via mail katrijn.decuypere@wervik.be

 

zie ook

Grenspalen - tuin van het erfgoedhuis René Defrancq

Collectie Stedelijke Oudheidkundige Commissie van Wervik

archiefbestand
bibliotheekcollectie
objectencollectie
documentaire collectie

Steentijdvondsten

Ten Gronde

registratie
ontsluiting
depotwerking