Wegwijs in erfgoedland

Wegwijs in erfgoedland

Erfgoed is een ruim begrip. Er bestaan verschillende types erfgoed. Zo wordt een onderscheid gemaakt tussen roerend, onroerend en immaterieel erfgoed. Tijdens één avond word je doorheen de fascinerende erfgoedwereld gegidst en maak je aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden kennis met wat je als lokale vereniging kan organiseren rond elk type erfgoed. Daarnaast krijg je de basisinformatie mee omtrent de ondersteuning die je kan vinden op vlak van erfgoed: wie is verantwoordelijk voor welk type erfgoed? Welke databanken zijn er? Waar vind ik basisondersteuning, zowel inhoudelijk als financieel?

Kortom: we maken je wegwijs in erfgoedland op een aangename en bevattelijke wijze met heel veel voorbeelden en tips. Na deze vormingsreeks zal er hierover een artikel verschijnen in Histories Magazine. Je kan dit nalezen door in te tekenen op Histories Magazine via de website van Histories vzw.

Deze cursussen zijn een organisatie van Erfgoed in de praktijk. Dit is het gezamenlijk vormingsaanbod van Histories, FARO, Herita, CRKC-PARCUM en Davidsfonds. In het kader van een aantal evenementen (Open Monumentendag, Erfgoeddag, Open Kerkenweekend, Nacht van de Geschiedenis,…) organiseren deze partners al een aantal jaren laagdrempelige avondcursussen die de deelnemers aan deze evenementen helpen bij de organisatie van hun activiteiten naar aanleiding van deze erfgoedevenementen.

Praktisch

Wanneer? Woensdag 6 november 2019, 19.30 – 22 u
Waar?
Ontmoetingscentrum Marke, grote zaal/cafetaria, Hellestraat 6, 8510 Marke (Kortrijk) 
Voor wie? Dit is een cursus voor vrijwilligers of professionelen die lokaal een erfgoedevenement willen organiseren en die een basiskennis over dit thema wensen te verwerven.
Inschrijven? Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor de workshop(s) via het inschrijvingsformulier. Deelnemen kost 5 euro. Tijdens de vorming ontvang je cursusmateriaal en een drankje. Het inschrijvingsgeld moet worden overgeschreven op IBAN BE95 7370 4813 2958 BIC KRED BE BB op naam van Histories met als vermelding ‘Wegwijs in erfgoedland + naam deelnemer’.
Meer info? Voor meer informatie kan je terecht op https://historiesvzw.be/wegwijs-in-erfgoedland of bij Daphné Maes via daphne.maes@historiesvzw.be of 015/80 06 30. 

zie ook

Davidsfonds Marke

Davidsfonds Marke

culturele vereniging