We wensen je een 2021 vol erfgoed!

Kerstwensen erfgoed zuidwest

2021 belooft een erfgoed jaar te worden! Aan de hand van enkele eindejaarsvraagjes bieden we je onze persoonlijke vooruitblik

EMMA staat present voor creanamiddag wandtapijtjes maken of een vertelmoment in jouw buurt

Waar vind je mij in 2021? "Stiekem ronddwalend bij de tentoonstelling Tapijtsgeest, steeds paraat voor een persoonlijke rondleiding!"
Ik kijk er naar uit om met dit erfgoed aan de slag te gaan? "Een vertelkoffer voor woonzorgcentra of een erfgoed-aanbod voor lagere scholen? Ik ben heel benieuwd om erfgoed op onverwachtse plaatsen te brengen."
Mijn erfgoedwens voor het volgend jaar? "Een reünie met de vele textiliens die het Tapijtsgeest-project mooier maakten."

TIJS blikt ver vooruit

Waar vind je mij in 2021? "Aan tafel met heel wat partners... voor een klinkend feestproject rond mobiliteit in 2023."
Ik kijk er naar uit om met dit erfgoed aan de slag te gaan?
 
"De vele digitale erfgoedfoto's  die we in 2021 willen bundelen op een regionale erfgoedbank voor gemeentes in Zuid-West-Vlaanderen."
Mijn erfgoedwens voor he
t volgend jaar? "Elkaar terug zien in inspiratie en ontmoeting, in korte contacten, trajecten of lerende netwerken."

LIEZE kijkt uit naar een erfgoedjaar vol erfgoedontmoetingen, tijdens erfgoedcafés en vormingen 

Waar vind je mij in 2021? "Onder de wieken van een molen met de West-Vlaamse molenbrigade of aan de slag met het immateriële erfgoed van de tabaksteelt, Feesteworp & de pirobakken." 
Ik kijk er naar uit om met dit erfgoed aan de slag te gaan? "Het duistere verleden van de regio, verborgen hoekjes en spannende verhalen tijdens het erfgoednachtspel op Erfgoeddag."
Mijn erfgoedwends voor het volgend jaar? "Erfgoedinspriatie delen via een podcast vol erfgoedmysteries."

JELLE kijkt uit naar een sacristie vol vrijwilligers

Waar vind je mij in 2021? "Onder, op, voor en achter het altaar, de biechtstoel en communiebank. Om zohopelijk opnieuw in het aangename gezelschap van enkele enthousiaste vrijwilligers - erfgoed te inventariseren!"
Ik kijk er naar uit om met dit erfgoed aan de slag te gaan? "Stijn Streuvels, en meer bepaald zijn 150ste verjaardag."
Mijn erfgoedwens voor het volgend jaar? "Een geslaagde Erfgoeddag 2021, waarin jong en oud zich laten vervoeren door de magie en sensatie van de nacht."

Stagiaire CELIEN gaat op zoek naar foto's en verhalen over de tabaksteelt

Waar vind je mij in 2021? "In en rond het Tabaksmusuem en erfgoedcentrum in Wervik, en in bibliotheken en archieven om mijn thesis (hopelijk) tot een goed einde te brengen."
Ik kijk er naar uit om met dit erfgoed a
an de slag te gaan? "De Wervikse Tabaksnijverheid. Samen met de stad Wervik zet ik alles op alles om dit immaterieel erfgoed te documenteren. Kwestie dat het niet in rook zou opgaan."

Mijn erfgoedwens voorhet volgend jaar? "Als student en stagiaire vooral veel bijleren en ervaring opdoen binnen de erfgoedwerking."

Kerstwensen erfgoed zuidwest

Zie ook