Wat als erfgoedbeschrijvingen van de lopende band rolden?

In het najaar van 2017 zette erfgoed zuidwest in samenwerking met de Stedelijke Musea Kortrijk het project Bandwerk op, een tweedaagse registratiemarathon voor studenten. Gewapend met een computer, een wifi-signaal, drankjes en pizza, en met de Budafabriek als decor gingen zo'n dertig studenten aan de slag met het Zuid-West-Vlaamse kunsterfgoed. Twee dagen lang werden inhoudelijke beschrijvingen van kunstwerken gemaakt. Benieuwd naar de ervaringen? Lees de inspiratiebrochure!

De registratiemarathon Bandwerk vond plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 november in de Budafabriek in Kortrijk. In kleine teams gingen studenten aan de slag met de rijke kunstcollecties bewaard in Zuid-West-Vlaamse steden en gemeenten. Dit afgewisseld door workshops van museumprofessionals. Vanuit een thematische focus werden beschrijvingen van bekende en minder bekende kunstwerken gemaakt en verrijkt. Experts stonden klaar met met raad en daad, informatie en de nodige handbibliotheek stonden ter beschikking. Bandwerk bestond uit een tweedaags programma. Tussen het registreren, brainstormen en creëren door kregen de studenten de kans deel te nemen aan lezingen. 

Benieuwd hoe Bandwerk verliep en wie de Bandwerkers zijn? Zelf plannen om een registratiemarathon te organiseren? De ervaringen van Bandwerk werden gebundeld in een kleine inspiratiebrochure. Lezen en aan de slag!

Download de inspiratiebrochure

 

zie ook

Bandwerk

Bandwerk 2017

registratie
digitalisatie