Waregem Koerse in beeld

Hippo.War

Helaas, geen Waregem Koerse dit jaar. Het coronavirus gooit ook hier roet in het eten. Om de pijn wat te verzachten, kan je vanaf 1 augustus toch de sfeer van deze jaarlijkse hoogdag komen opsnuiven op de Gaverbeekhippodroom.

Een unieke tijdelijke tentoonstelling brengt van 1 augustus tot 6 december meer dan 170 jaar Waregem Koerse in beeld. Aan de hand van talrijke prachtige affiches en foto’s kun je tientallen edities van dit spectaculaire paardenevent herbeleven. In HIPPO.WAR, gelegen op de tweede verdieping, heb je bovendien een prachtig zicht op de fantastische hippodroom. De tentoonstelling geeft een duidelijk beeld van de evolutie die Waregem Koerse (en de hippodroom) heeft doorgemaakt. Je ziet er iconische beelden van de talrijke sprongen over de al even iconische Gaverbeek en kan er foto’s bewonderen van een aantal bijzondere momenten uit de geschiedenis van Waregem Koerse!

De tentoonstelling kan je bezoeken in HIPPO.WAR van woensdag tot zondag tussen 14u en 18u. Een bezoek is gratis maar het is wel nodig te reserveren (via hippo.war@waregem.be of 056 62 12 52). Meer info over de Coronamaatregelen vind je via de website

zie ook