VVIA wint Europa Nostra Award

Europa Nostra

VVIA - de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie - ontvangt de Europese erfgoedprijs in de categorie 'Dedicated Service'. VVIA werd in 1978 opgericht als niet-gouvernementele organisatie voor de bescherming van industrieel erfgoed in Vlaanderen. 

De Europese Erfgoedprijs / Europa Nostra Prijs is door de Europese Commissie in 2002 ingesteld en wordt sindsdien jaarlijks georganiseerd. De Prijs eert en bevordert best practices op het gebied van erfgoed instandhouding, onderzoek, management, vrijwilligers, opleiding en communicatie. Zodoende draagt de Prijs bij aan een sterkere publieke waardering voor cultureel erfgoed als strategische hulpbron voor Europa's economie en gemeenschap. De Prijs wordt door het Creative Europe programma van de Europese Unie ondersteund. 

VVIA kreeg de erkenning in de categorie ‘Dedicated Service’ (Toegewijde Dienst) omwille van zijn vrijwilligersinzet sedert 1978 voor het behoud van industrieel en technisch erfgoed in Vlaanderen, zonder subsidiëring door de overheid. 

Daarnaast doet VVIA een gooi naar de publieksprijs. stemmen kan tot 15 september via de website van Europa Nostra. Vergeet je stem niet te bevestigen via de mail die je ontvangt.