Vuurlinie - Anzegem

VuurLinie

100 jaar na het einde van de Groote Oorlog herdenkt Anzegem het eindoffensief in de gemeente met een theaterwandeling, een multimediaal slotspektakel en een herdekingsvoorstelling. 

Op zondag 19 augustus worden tussen 13u30 en 18u op 8 locaties in Anzegem door lokale toneelgroepen evocaties gebracht van aangrijpende scènes uit de oorlogsgeschiedenis. Je kan onderweg terecht in twee horecazaken - in stijl aangekleed - om de inwendige mens te versterken terwijl je geniet van muziek uit de ‘roaring twenties’, gebracht door een delegatie muzikanten uit de plaatselijke harmonieën. 

Om 21u start op de site van de Kleine Kluis een multimediaal slotspektakel.  Op het reuzescherm zie je een beklijvende videomix van iconische beelden uit de actualiteit en/of uit de eigen oorlogsgeschiedenis, met tekst-, dans- en muziekfragmenten live en quasi simultaan op het podium. 

Op zaterdag 8 september brengen de leerlingen en leerkrachten van de Kunstacademie, aangevuld met zangers en musici uit Anzegemse koren en muziekverenigingen, in het Gemeenschapscentrum De Stringe om 16u en om 19u WAR-RIG, een gebalde herdenkingsvoorstelling van 1 uur, en dit op basis van een speciaal daartoe geschreven scenario waaraan in de loop van een volledig schooljaar in projectvorm is gewerkt. Uitgangspunt is de site van de voormalige Duitse begraafplaats waar ondertussen door het gemeentebestuur een herdenkingsheuvel werd ingericht, en waar de belangstellenden voor aanvang van de voorstelling op deze dag uitzonderlijk kunnen langsgaan voor een gidsbeurt. De symboliek van deze speciale plek wordt gebruikt om een krachtige en hoopvolle vredesboodschap door en voor jongeren te vertolken in woord, beeld en muziek.

Lees meer