Vorming textiel bewaren - Verslag

Vorming Textiel bewaren

Een unieke vlag, een waardevolle kazuifel of een oud uniform. Kwetsbare stukken textiel vind je in kasten en hoekjes bij heel wat musea, verenigingen of eigenaars. Deze stukken op een goede manier bewaren, beschermen en hanteren is echter niet altijd zo eenvoudig en bij momenten een ware uitdaging! 

In samenwerking met Musea Kortrijk, Texture, werd op zaterdag 10 juni 2017 de vorming Textiel bewaren georganiseerd. Tijdens de praktische workshop werden de kneepjes van een goede omgang met waardevol textiel uit de doeken gedaan. Tijdens de vorming stonden we stil bij de belangrijkste boosdoeners voor textiel en werden er praktische voorbeelden gegeven hoe je je kostbare stukken kan verpakken, manipuleren, onderhouden en bewaren. Interesse in een handige brochure vol tips en tricks van de hand van onze textieldeskundige Shirin van Eenhooge? Mail naar texture@kortrijk.be.

Vorming textiel bewaren Vorming textiel bewaren Vorming textiel bewaren

In navolging van de vorming kon je via erfgoed zuidwest het nodige verpakkings- en conserveringsmateriaal aankopen. Door de aankopen te bundelen drukten we de kostprijs en kon je ook kleine hoeveelheden materiaal bestellen. Lees meer