Voorstelling nieuwe dichtbundel van René De Clercq

De Noodhoorn

‘Een schrijver of dichter die niet meer gepubliceerd wordt is dood!’ stelde Jean Pierre Rondas in zijn gelegenheidsspeech naar aanleiding van 25 jaar René De Clercqmuseum. Meer had het René De Clercqgenootschap niet nodig, de nieuwe dichtbundel van René De Clercq wordt op 23 maart voorgesteld.

Prof. Yves T’Sjoen en Els van Damme van de Afdeling Nederlands van de Vakgroep Letterkunde brengen in samenwerking met het René De Clercqgenootschap deze nieuwe geannoteerde bundel van De Clercq uit met een verantwoording van Joost Vandommele. Het René De Clercqgenootschap hoopt dat via deze weg ‘onze’ René De Clercq meer bekend zal geraken in het academische milieu.

De bundel verschijnt binnen de reeks Literatuur in Vlaanderen 1900-1950. Deze reeks staat onder de auspiciën van de onderzoeksgroep Teksteditie Literatuur in Vlaanderen (Universiteit Gent) en presenteert jaarlijks een wetenschappelijk verantwoorde uitgave van verhaldn proza en poëzie. Zowel minder bekende titels en/of auteurs als klassiers van de literatuur in Vlaanderen worden op deze manier onder de aandacht gebracht.

Het boek aanschaffen kan door €20 te storten op rekening BE49 4635 1470 1171 - KREDBEBB van het René De Clercqgenootschap vzw, met vermelding ‘De Noodhoorn’. Om de verzendkost uit te sparen, kan je de bundel  in ontvangst nemen op de boekvoorstelling te Deerlijk.

De nieuwe dichtbundel wordt voorgesteld in de bibliotheek van Deerlijk, Hoogstraat 124, en dit op 23 maart 2018 vanaf 19.30 uur, door Professor T’Sjoen. Gratis toegang. Graag reserveren (uiterlijk 16/3) via 056/723506 of bibliotheek@deerlijk.be

zie ook

Museum René De Clercq

René De Clercq Genootschap vzw

lokaal en regionaal erfgoed
museum