Vikingen in Harelbeke

vikingboot op water

Trek op vaartocht met een bende Vikingen doorheen de Lage Landen! Ontdek de gratis lezing op 14 oktober 2021 in Harelbeke. 

Ze schuimden de zeeën af: bloeddorstig, vernielzuchtig, hongerig naar schatten. Zo zien we de Vikingen. Maar wie waren ze echt? Vooral moordlustige plunderaars of ook kunstenaars, handelaars en ontdekkingsreizigers? Het stereotype beeld van de Noormannen doorprikt. Vanuit zijn invalshoek als archeoloog schetst Pieterjan Deckers een boeiend beeld van de leefwereld van de Vikingen en staat hij stil bij hun niet te onderschatten impact op de Lage Landen. Deckers groeide op in Roeselare en studeerde archeologie aan de KULeuven. De voorbije jaren was hij verbonden aan de universiteit van Aarhus (Denemarken) waar hij onderzoek deed naar de Noordzeecultuur en lange-afstandshandel. Daarnaast deed hij veldwerk in het Deense Ribe, de oudste stad in Scandinavië.

De lezing vangt aan om 19.30 in aula CC het Spoor. Inschrijven is verplicht via het mail adres info.bibliotheek@harelbeke.be.