Uitleendienst erfgoed Vlaanderen - uitleenpunt zuidwest

Uitleendienst erfgoed, fotograaf: Eddy Daniëls PCCE

Plannen om jouw erfgoedcollectie te inventariseren of erfgoeddepot onder handen te nemen? Om de zorg voor cultureel erfgoed verder te stimuleren stelt de Vlaamse overheid een basisaanbod aan uitleenmateriaal ter beschikking. Erfgoed zuidwest stapte mee in dit project en vormt een uitleenpunt voor deze uitleendienst.

De uitleendienst stelt een selectie van kwaliteitsvolle hulpmiddelen ter beschikking, die eenvoudig te beidenen zijn en een meerwaarde bieden bij het beschrijven en beter bewaren van erfgoedcollecties. Heb je plannen om je erfgoedcollectie beter te beschrijven of te bewaren? Op de website uitleendiensterfgoed.be kan je het volledige aanbod hulpmiddelen verkennen of meteen een aanvraag indienen. Na goedkeuring van de aanvraag kun je het bestelde materiaal ophalen in een van de tien regionale uitleenpunten in Vlaanderen. De kantoren van erfgoed zuidwest in Kortrijk vormen één van deze uitleenpunten. Daarnaast kan je ook terecht in Antwerpen, Brugge, Dilbeek, Genk, Herentals, Leuven, Oosterzele, Sint-Niklaas en Sint-Truiden.

Het gebruik van het materiaal is volledig kosteloos, maar je staat zelf in voor het afhalen en terugbrengen ervan naar het aangewezen uitleenpunt. Benieuwd? In de infobrochure lees je alle praktische informatie. 

Hiernaast kan je ook nog steeds terecht bij erfgoed zuidwest voor het uitlenen van erfgoedmateriaal. Neem een kijkje in de uitleendienst van erfgoed zuidwest voor het aanbod.