Toegankelijke vrije tijd met de UiTPAS-caravan

Deze zomer een flashy gele caravan zien passeren? Dat is zeker mogelijk want we trokken erop UiT met de UiTPAS-caravan en tent. 

Samen met 6 jeugddiensten en partners in Zuid-West-Vlaanderen zorgde projectmedewerker Yana ervoor dat kinderen en jongeren zich zo laagdrempelig mogelijk konden amuseren in hun vrije tijd: helemaal gratis én in hun buurt. Op deze manier probeerden ze kwetsbare groepen te bereiken die drempels ervaren binnen het bestaande aanbod van vrije tijd. 

Dagelijks met 2 animatoren amuseerden ze zich rot op 24 verschillende pleintjes, waarmee we die drempels konden verlagen en op die manier 507 (!) kinderen aan het spelen kregen. Dit zijn er gemiddeld 14 per namiddag. Er werd gezorgd voor actieve spelletjes voor de ravotters die hun energie kwijt wilden, verschillende knutselwerkjes voor de creatievelingen en daarnaast konden de kinderen ook hun eigen fantasie de vrije loop laten gaan met het spelmateriaal. 

Bovendien was er ook elke namiddag de mogelijkheid om een gratis UiTPAS aan te maken. Wat is de UiTPAS? Dat is dé vrijetijdskaart waarmee iedereen die doet aan vrije tijd, punten kan sparen en ze inruilen voor leuke voordelen. Meer daarover kan je hier terugvinden.