Textiliens gezocht

Textiliens gezocht!

Na de Tweede Wereldoorlog werd Zuid-West-Vlaanderen een speler van wereldformaat op het vlak van tapijten en meubelstoffen. Ook Vichte en omstreken was een topspeler in dit hoogpolig textielverhaal. Op donderdag 17 mei brengen we (de verhalen van) de pooltextielnijverheid in kaart. 

Hoe zat het netwerk van tapijt- en meubelstofwevers, thuiswevers, machinebouwers, leveranciers, tekenaars, kartonkappers en veredelaars in elkaar? Welke woorden hebben we nodig om het weefproces te snappen? Welke herinneringen over feestdagen zoals Weversmisdag kunnen we vastleggen?

Erfgoed zuidwest wil samen met heemkundige kring de Spinspoele en een schare aan textielarbeiders, fabrikanten en deskundigen door ervaring dit erfgoed letterlijk en figuurlijk in kaart brengen.

Heb/had jij een band met – of interesse in - de lokale (pool)textielnijverheid? Dan ben je meer dan welkom op donderdag 17 mei 2018 van 19u tot 21.30u in de bibliotheek in Vichte (Ommersheimplein 4). Heb je interessant beeld- of ander materiaal breng dit zeker mee, ter plekke kan het ingescand of gefotografeerd worden voor bewaring.

Breng mee de pooltextielnijverheid in kaart op 17 mei, inschrijven kan via erfgoed@zuidwest.be.

zie ook

De Spinspoele

Heemkundige kring De Spinspoele

lokaal en regionaal erfgoed