Terugblik naar de ontmoetingsdag voor textiliens in het Industriemuseum

Op 8 maart 2020 was het niet alleen Internationale Vrouwendag, maar ook ontmoetingsdag voor textiliens in het Industriemuseum. Naast een glaasje cava om de vrouwen in de bloemetjes te zetten, was er ook een overdaad aan taart, babbels en boeiende verhalen. Een korte terugblik!

Zondag 8 maart verzamelden meer dan 90 textiliens in het Industriemuseum voor de ontmoetingsdag, georganiseerd door het Industriemuseum in samenwerking met het stadsmuseum Lokeren, Mudel, Texture en erfgoed zuidwest.

Het werd een feest van herkenning en nostalgie. Een gezellige namiddag waarbij oud-werknemers elkaar opnieuw terug zagen. Er waren verschillende demonstraties, onder meer van handweefgetouwen, spinnen en weven, spinmachines en machinale weefgetouwen. Je kon ook workshops vilten, zeefdrukken of plantaardig verven volgen. In het textielsalon kon je jouw eigen verhaal delen om op te nemen in de collectie van het Industriemuseum. Afsluiten gebeurde met een vrolijke groepsfoto.

Was je erbij? Spot jezelf op de foto's. Goesting gekregen om ook deel te nemen? Bekijk dan een aantal sfeerbeelden. De foto's, getrokken door fotograaf Corlazzzoli, kan hier terugvinden. 

Oproep!

Kon je er als textilien niet bijzijn maar wil je toch je iets delen? Erfgoed zuidwest is voor de tentoonstelling Tapijtsgeest nog steeds benieuwd naar jouw verhaal. Ken je de kneepjes van het weversvak, ben je een geboren bobijnopzetter of aandraaier? Neem contact op met Emma via emma@zuidwest.be.

zie ook

Tabakspot John Bull

Tabakspotten

objectencollectie

Erfgoedcentrum de Briekenmolen Wervik

Stadsarchief Wervik

archiefinstelling