Tapijtsgeest in Peter Benoit Huis

Goed nieuws! Tapijtsgeest strijkt neer in Harelbeke in het Peter Benoit Huis van 11 september 2021 tot 3 oktober 2021 en is open op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Daarbij kan je ook kiezen voor een museum bij je thuis. Het concept is simpel, je reserveert één van onze dozen, haalt die op in het Peter Benoit Huis en ontdekt de inhoud gewoon in je living. Een ESCAPEtheBOX spelen met je gezin of vrienden, een meeslepende documentaire bekijken of een zelfgemaakt wandtapijtje cadeau doen? Het kan allemaal.

Tijdens de tentoonstelling “Tapijtsgeest” kan je een gratis workshop smyrnatapijt of knopentapijt volgen op zondag 12 en 19 september telkens van 13 tot 15.30 uur. Waan je een tapijtwever. Ga aan de slag met wolletjes, weefraam en/of smyrnanaald. Smyrna is een oude knooptechniek, je kan er wandtapijtjes, kussens of vloerkleedjes mee maken. Kettingdraden, riet en inslag? Op het weefraam leer je al doende weven. Het resultaat: een eigen wandtapijtje of vloerkleedje! Wil je je nog meer verdiepen in deze materie? Schrijf je dan zeker in voor de gidsbeurt van zondag 3 oktober om 14u.

Meer info Ontdek de dozen 

Tapijtsgeest?

Tapijtsgeest is allesbehalve een klassieke expo. Vijftien tentoonstellingsdozen nemen je mee naar de hoogdagen van de tapijtindustrie in Zuid-West-Vlaanderen. Kies een doos, laat je zintuigen prikkelen en ontdek. Dwaal je mee door de herinneringen van oud-textiliens? Los jij de mysterieuze tapijt-moord op in de escape-doos? Of breek je het record weversknoop-leggen? Wevers en bobineuses vertellen je straffe verhalen over het leven binnen en buiten de fabriek. Een fantasierijke tocht naar de oorsprong van het tapijt in het Kamishibaiverhaal of je voeten vegen aan de blote-voeten-mat? 

zie ook

Tapijtsgeest

Tapijtsgeest

onderzoek
ontsluiting