Tapijtsgeest in Kuurne

Goed nieuws! Tapijtsgeest strijkt neer in Kuurne. Van 6 oktober 2021 tot 4 november 2021 is de expo te bezoeken tijdens de openingsuren van Bibliotheek Kuurne. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Los jij de tapijtmoord op? Haal de Sherlock Holmes in jezelf naar boven en kraak de codes op in de Escape-the box! Zoek enkele medekandidaten en reserveer je spelmoment aan de volwassenbalie van Bib Kuurne.

Daarbij kan je ook kiezen voor een museum bij je thuis. Het concept is simpel, je reserveert één van onze dozen, haalt die op in de bibliotheek en ontdekt de inhoud gewoon in je living. 

Meer info Ontdek de dozen 

Tapijtsgeest?

Tapijtsgeest is allesbehalve een klassieke expo. Vijftien tentoonstellingsdozen nemen je mee naar de hoogdagen van de tapijtindustrie in Zuid-West-Vlaanderen. Kies een doos, laat je zintuigen prikkelen en ontdek. Dwaal je mee door de herinneringen van oud-textiliens? Los jij de mysterieuze tapijt-moord op in de escape-doos? Of breek je het record weversknoop-leggen? Wevers en bobineuses vertellen je straffe verhalen over het leven binnen en buiten de fabriek. Een fantasierijke tocht naar de oorsprong van het tapijt in het Kamishibaiverhaal of je voeten vegen aan de blote-voeten-mat? 

zie ook

Tapijtsgeest

Tapijtsgeest

onderzoek
ontsluiting