Tapijtsgeest in bibliotheek Waregem

Van 19 januari 2021 tot 27 februari 2021 strijkt Tapijtsgeest neer in de bibliotheek van Waregem, Boekenplein 1. Je kan de tentoonstelling gratis bezoeken tijdens de openingsuren van de bib. Die vind je hier.  

Zie je een museumbezoek nog niet zitten, maar ben je wel geïnteresseerd in de vele verhalen die de pooltextielsector rijk is? Dan kan je ook kiezen voor een museum bij je thuis. Het concept is simpel, je reserveert één van onze dozen, haalt die op in de bibliotheek en ontdekt de inhoud gewoon in je living. Een ESCAPEtheBOX spelen met je bubbel, een meeslepende documentaire bekijken of een zelfgemaakt wandtapijtje cadeau doen? Het kan allemaal.

 Ontdek de dozen 

Tapijtsgeest?

Tapijtsgeest is allesbehalve een klassieke expo. Vijftien tentoonstellingsdozen nemen je mee naar de hoogdagen van de tapijtindustrie in Zuid-West-Vlaanderen. Kies een doos, laat je zintuigen prikkelen en ontdek. Dwaal je mee door de herinneringen van oud-textiliens? Los jij de mysterieuze tapijt-moord op in de escape-doos? Of breek je het record weversknoop-leggen? Wevers en bobineuses vertellen je straffe verhalen over het leven binnen en buiten de fabriek. Een fantasierijke tocht naar de oorsprong van het tapijt in het Kamishibaiverhaal of je voeten vegen aan de blote-voeten-mat? 

zie ook

Tapijtsgeest

Tapijtsgeest

onderzoek
ontsluiting