Subsidies voor snelwegprojecten

50 jaar E17

In 2023 is het 50 jaar geleden dat de E17 werd opengesteld voor het verkeer. Zuidwest lanceert een projectoproep voor iedereen die mee wil achteruit en vooruitblikken op 50 jaar snelweg in de regio. 

Erfgoedvereniging, kunstenaar, buurtwerking, socio-culturele vereniging, enz. Kortom iedereen die het erfgoed van 50 jaar snelweg wil kenbaar maken - en op een goede manier bewaren - kan een projectaanvraag indienen. Jouw financiële ondersteuning kan je aanvragen van oktober '22 tot en met juni '23. Het aanvraagformulier dien je digitaal in via erfgoed@zuidwest.be. Uiterlijk 4 weken na je aanvraag ontvang je de beslissing.

Goed om te weten:

  • We maken een onderscheid tussen acties en projecten. Voor een eerder kleine activiteit (actie) kan je tot €200 steun ontvangen. Zet je een groter project op, waarbij je ook samenwerkt met andere organisaties, dan kan je tot €2.000 ontvangen. 
  • In ruil vragen we je een verslag en wat beeldmateriaal. Voor een groter project omvat dit verslag een inhoudelijk en een financieel luik. 
  • De aanvrager dient gevestigd te zijn in één van de dertien gemeenten van Zuid-West-Vlaanderen. 
  • Een actie/project vertrekt vanuit het erfgoed van de snelweg en heeft een voor iedereen toegankelijk publieksluik. 
  • Een actie/project vindt plaats in 2023. Na toekenning van de financiële steun neem je het logo van zuidwest en 50 jaar E17 mee in de communicatie. Jouw actie/project krijgt een plekje in het officiële 50 jaar E17-programma. 

Meer info? Download het aanvraagformulier

Heb je een projectidee of heb je vragen? De collega's van de erfgoedcel helpen je graag verder.