Studenten bouwen een Open Heritage Map

Open Summer of Code

In juli bouwde een team van vier studenten in opdracht van erfgoed zuidwest aan een open heritage map. Dit tijdens Open Summer of Code - een evenement van Open Knowledge Belgium waarbij studententeams werken aan uitdagingen van bedrijven en overheden. 

Binnen het project Ik-Xploreer mee! bouwden Louis, Siu Mei, Antoine en Pierre, onder begeleiding van coaches Pieter en Hannes, aan een open heritage map. Zuid-West-Vlaanderen is een streek van heel wat groots en klein industrieel erfgoed. Van een huiswevers-achteraanbouw, een oud arbeiderscafé, sheddaken, stoommachines,... tot de stille reuzen, namelijk de vele bakstenen schoorstenen die de streek nog rijk is. In samenwerking met Leiedal, texture, ETWIE en PACKED vzw werkt erfgoed zuidwest in 2018 en 2019 aan een kaart van dit erfgoed.

Via de website en in ontmoetingen, op markten en in het straatbeeld, werden heel wat locaties verzameld. De kaart moet de gebruiker toelaten om de verzamelde gegevens te bekijken en ook zelf locaties toe te voegen. 

Op basis van de al verzamelde gegevens gingen de studenten aan de slag. Het resultaat kan je binnenkort testen! 

Ik-Xploreer mee! is een project binnen het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. 

Open Summer of Code

zie ook

ik-xploreer mee!

registratie
ontsluiting
onderzoek