#Streuvels2019

#Streuvels2019

In 2019 zal het vijftig jaar geleden zijn dat schrijver Stijn Streuvels overleden is. Streuvels, pseudoniem voor Franciscus Petrus Maria (Frank) Lateur, werd op 3 oktober 1871 geboren en overleed op 15 augustus 1969 in Ingooigem. Met verschillende acties wil Het Lijsternest deze verjaardag in de kijker zetten. 

Kruip in je pen!
Geheel volgens het motto van de schrijver (nulla dies sine linea: elke dag schrijf ik een nieuwe regel neer), wil het Lijsternest, samen met tal van andere partners, 365 boodschappen verzamelen rond Streuvels, zijn werk of zijn Lijsternest in een unieke publicatie. Iets zinnigs over Streuvels te zeggen en graag deel van dit project? Kom vóór 11 juli 2018 naar het Lijsternest om jouw ‘boodschap aan/over Streuvels’ persoonlijk te noteren. 

Kies het strafste Streuvelsverhaal
50 jaar Streuvels is een goeie gelegenheid om de strafste Streuvelsverhalen te (her)lezen. Vertrekkend van een longlist van 15 Streuvelsverhalen helpt het Lijsternest groepen of verenigingen graag op weg om een ‘leesgroep’ in te richten. Als leesgroep (maximaal 10 personen) op het Lijsternest samenkomen of liever een opstart met een Streuvelskenner ter plaatse? Dat kan! Info en voorwaarden via lijsternest@vlaanderen.be