Stijn Streuvels Scheurkalender 2019

Kalender Stijn Streuvels

In 2019 zal het vijftig jaar geleden zijn dat Streuvels gestorven is. Ter ere van dit jubileum brengt het Letterenhuis, in samenwerking met het Streuvelshuis en het Stijn Streuvelsgenootschap, een scheurkalender uit, in de oude traditie van de Druivelaar.

Stijn Streuvels is met zijn omvangrijke oeuvre één van de belangrijkste Nederlandstalige schrijvers van de twintigste eeuw. Zijn bekendste werken zijn Het leven en de dood in de ast, De vlaschaard en De teleurgang van de waterhoek. Zijn werk werd in 22 talen vertaald, verfilmd en op het toneel gebracht. Streuvels woonde samen met zijn vrouw Alida Staelens en hun vier kinderen in ‘Het Lijsternest’ in het landelijke Ingooigem.

Het hele jaar lang wordt, blaadje voor blaadje, de leefwereld en de literaire erfenis van Streuvels opnieuw tot leven gebracht. In de scheurkalender kan je niet alleen teksten over en van Stijn Streuvels vinden, maar ook nieuw werk van Tine Mortier, Frank Adam, Bart Plouvier en het Kortrijkse Lettertypecollectief dat speciaal voor deze uitgave geschreven werd. De scheurkalender kost 4,99 euro en kan je kopen via het Letterenhuis, het Streuvelshuis of in de lokale boekhandel. De kalender kwam er op initiatief van het Letterenhuis, het Streuvelshuis en het Stijn Streuvelsgenootschap.