Stem op het stadsarchief Kortrijk met het filmpje ‘Kind zijn mag!’

De Beeldcapsule

Met de campagne ‘De Beeldcapsule: tijdsbeelden redden voor de toekomst’ wil het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) samen met 27 media- en erfgoedorganisaties de unieke verzameling aan audiovisueel archiefmateriaal in Vlaanderen onder de aandacht brengen en de noodzaak aankaarten om zorg te dragen voor dit waardevolle erfgoed. Een heel deel van dat audiovisuele materiaal is bedreigd en wacht nog op digitalisering maar tussen het reeds beschikbare digitale materiaal werd een selectie gemaakt. 

Vanaf vandaag kan iedereen op www.debeeldcapsule.be die boodschap ondersteunen door maximum 5 tijdsbeelden te kiezen uit een selectie van markante filmpjes om zo een eigen beeldcapsule samen te stellen. De vijf meest gekozen beelden komen in de ‘Beeldcapsule 2115’ terecht. De site toont geen lijst van de grote gebeurtenissen, wel authentieke beelden van het leven in Vlaanderen uit de afgelopen eeuw. Elk fragment is markant op een heel eigen manier. 

Stemmen kan tot en met 15 oktober 2015. De inhoud van de Beeldcapsule zal bekend gemaakt worden op 27 oktober in aanwezigheid van Vlaams minister van Cultuur en Media, Sven Gatz.

Het stadsarchief Kortrijk is geselecteerd met het filmpje ‘Kind zijn mag!’. Een tijdsbeeld over de inhuldiging van het speeldomein ‘De Warande’. Stem op het stadsarchief Kortrijk en voeg het filmpje ‘Kind zijn mag!’ toe aan je eigen beeldcapsule.

zie ook

Trezoor opent de deuren

Stadsarchief Kortrijk

archiefinstelling