Stem op het Gulden Pand!

Gulden Pand

ABEKO - de stedelijke adviesraad voor bouwkundig erfgoed in Kortrijk - gaat op zoek naar een eerste Gulden Pand. Een prijs waarmee eigenaars erkend worden die het architecturaal patrimonium in stand houden en herstellen. 

Met de prijs wil ABEKO de bijdrage van eigenaars tot het verfraaien van het straatbeeld in de kijker zetten. ABEKO wil ook andere en toekomstige eigenaars van waardevolle panden stimuleren en het stedelijk bouwkundig erfgoed bekend maken bij de Kortrijkzanen. De prijs komt er met de steun van PxL. Fotocollectief Kortrijk en stad Kortrijk. 

Tot 8 september konden projecten ingediend worden. De jury selecteerde 5 genomineerden die je tot 29 november tijdens een fototentoonstelling (door PxL.Fotocollectief) in de bibliotheek van Kortrijk kan ontdekken. De vakjury beoordeelt de 5 genomineerden en roept het GUlden Pand uit. De winnaar van de prijs van de vakjury verdient sowieso eeuwige roem en een geëmailleerd gevelschildje “Gulden Pand”, een geldprijs van 1.500 euro en een professionele fotoreportage van het pand. Maar ook jij kan je stem uitbrengen. Naast de prijs van de vakjury wordt een publieksprijs uitgereikt (750 euro + een professionele fotoreportage van het pand). Ontdek de panen en breng ook jouw stem uit! De winnaars van beide prijzen worden op 1 december 2019 bekendgemaakt. 

Ontdek de panden en stem!