Stad Kortrijk zoekt Projectleider ID1302

Site Groeningeabdij

Schrijf jij mee aan de museale en toeristische ontwikkeling van Kortrijk? Voor de uitwerking van de eigentijdse cultuur- en tentoonstellingssite ID1302 zoekt de stad een projectleider. 

De stad Kortrijk wil de site van de Groeningeabdij, waar nu het museum Kortrijk 1302 gehuisvest is, ombouwen tot een eigentijdse cultuur- en tentoonstellingssite. De focus ligt op het universele gegeven ‘identiteit’ waarvoor Kortrijk 1302 en de Vlaamse identiteitsvorming de concrete aanleiding en het vertrekpunt zijn. De stad wil het thema identiteitsvorming op een frisse en vernieuwende manier ontwikkelen via een combinatie van aantrekkelijke tijdelijke en permanente presentaties voor uiteenlopende doelgroepen. De site ambieert nationale tot internationale uitstraling en publieksbereik. Het concept kreeg de werktitel ID1302.

Daarnaast opteert de stad ook voor een verrassende invulling van het concept stadsmuseum: de stadsliving. Deze levende stadshuiskamer articuleert de culturele identiteit van Kortrijk via onder andere de eigen collecties en bruiklenen. De huiskamer is ook het vertrekpunt om de stad te verkennen via diverse stadsparcours.

Als projectleider ID 1302 schrijf je mee aan de strategische museale en toeristische ontwikkeling  van Kortrijk. Je staat in voor de sturing en opvolging van het volledige project tot aan de opening voorzien in het najaar van 2020. Je coördineert het projectteam dat bestaat uit een curator, een conservator, een publiekswerker, een verantwoordelijke publiek en organisatie. Je werkt in tandem met de projectverantwoordelijke van het Team Gebouwen van de stad. Geknipt voor de job? Solliciteren kan tot en met 20 mei 2018.

Bekijk de vacature

zie ook

Museum X

Museum X

museum