Schrijfwedstrijd Festival van het Landschap

Festival van het Landschap - Stijn Streuvels

Het Tiegemse landschap heeft een grote invloed gehad op het werk van Stijn Streuvels. Vanuit zijn Lijsternest keek Streuvels uit over de velden. Kruip in de huid van Stijn Streuvels. Beeld je in dat jij zou mogen schrijven aan zijn bureau met het iconische raam die uitkijkt op Tiegemberg. Welk verhaal of gedicht zou jij schrijven? Welke invloed zou het landschap dat Streuvels geïnspireerd heeft op jouw tekst hebben? Neem deel aan de schrijfwedstrijd binnen het Festival van het Landschap. 

Van 25 maart t.e.m. 7 april 2019 organiseert de Intercommunale Leiedal het Festival van het Landschap in Tiegem en Sint Denijs. Voor deze gelegenheid organiseert de Intercommunale Leiedal in samenwerking met het Lijsternest: Streuvelshuis en Schrijversresidentie een grote schrijfwedstrijd voor zowel poëzie als proza.

Uit alle inzendingen worden drie winnaars geselecteerd. Hun tekst of gedicht zal tentoongesteld worden op de expositie van het Festival van het Landschap, ze krijgen een Stijn Streuvels boekenpakket en mogen optreden in het voorprogramma van jonge schrijfsters Astrid Haerens en Anneleen Van Offel tijdens het Festival van het Landschap (zondag 31 maart 2019).

Wil je deelnemen aan deze wedstrijd? Bezorg maximaal drie gedichten of een verhaal van maximaal 1000 woorden via thomas.jacques@cjsm.vlaanderen.be of via www.azertyfactor.be. Inzenden kan tot en met vrijdag 8 maart 2019. Winnaars worden bekendgemaakt op woensdag 20 maart 2019.

 

Wedstrijdreglement

  1. Enkel nog niet eerder gepubliceerd origineel Nederlandstalig werk komt in aanmerking.
  2. Inzendingen gaan aan de slag met de opdracht: wat zou jij schrijven als je aan het bureau van Streuvels zit en uitkijkt over het landschap.
  3. Er worden maximaal drie gedichten of een verhaal van maximaal 1000 ingezonden.
  4. Inzendingen moeten via e-mail ingediend worden naar thomas.jacques@cjsm.vlaanderen.be of via www.azertyfactor.be.
  5. Inzendingen worden aanvaard tot en met vrijdag 8 maart 2019.
  6. Alle auteurs behouden het auteursrecht op hun inzendingen.
  7. De jury verplicht zich er niet toe feedback te geven op alle inzendingen.