Rijksarchief stelt gids huizengeschiedenis voor

Gids voor huizengeschiedenis

Ontdek de geschiedenis van uw huis! Het Rijksarchief en de stad Kortrijk stellen gids voor huizengeschiedenis voor. 

Het historische centrum van Kortrijk telt talrijke historische panden. Deze huizen zijn soms eeuwenoud, maar wie er woonde, waarvoor ze gebruikt werden of hoe ze in de loop der tijd verbouwd werden, is vaak niet bekend. Elke gevel vertelt een verhaal. Wie dat wil achterhalen, kan nu gebruik maken van de gids voor huizengeschiedenis, een initiatief van het Rijksarchief in samenwerking met de stad Kortrijk. In de handleiding krijg je handige tips over hoe je zelf met archieven aan de slag kan gaan en de verrassende geschiedenis van een woning kan achterhalen. 

Auteur Emma D’haene stelt de gids voor huizengeschiedenis voor op donderdag 5 september 2019 om 14u in de Herberg Oud Cortryck (Wijngaardstraat 10). Je ontdekt wie er vanaf de late middeleeuwen in dit historische pand woonde en waarom ‘Oud Cortryck’ allesbehalve het oudste café van de stad is. 

De gids voor huizengeschiedenis kost 5 euro en is verkrijgbaar in het Rijksarchief (Guido Gezellestraat 1), Erfgoeddepot Trezoor (Vier Linden 1) en de dienst toerisme/Kortrijk 1302 (Begijnhofpark). Meer info: rijksarchief.kortrijk@arch.be 

zie ook

Rijksarchief Kortrijk

Rijksarchief Kortrijk

archiefinstelling