Recepten uit grootmoeders keuken

Gezond Tijd - week van de smaak

Had jouw (groot)moeder vroeger ook een schriftje met al haar kookgeheimen in? Voor de Week van de Smaak ging Harelbeke op zoek naar oude (en gezonde) recepten uit ‘grootmoeders keuken’. Ga op 23 november mee op reis door de tijd naar de keuken van grootmoeder met een lezing en proeverij. 

Op 23 november ben je welkom tijdens de lezing en proeverij uit grootmoeders keuken. Ga mee op een reis door de tijd naar de keuken van grootmoeder en kom te weten hoe er vroeger gekookt werd, wat er op de tafel kwam en welke kookboeken populair waren. Freddy Tyberghein, gepassioneerd verzamelaar van oude kookboeken, vertelt je er alles over. Aan de hand van oude kookboeken, proevertjes en foto's dompelen we je onder in de meest smakelijke geschiedenis van de voeding. 

Een leuk recept, een afbeelding van een oud receptenschriftje, de menukaart van een feest jaren geleden? Naar aanleiding van Week van de Smaak wordt er een kookboekje met oude recepten gelanceerd. De recepten werden verzameld naar aanleiding van een oproep. Het kookboekje wordt op 23 november voorgesteld tijdens de lezing van Freddy Tyberghein. Daarna kan het boekje gratis worden opgehaald in het stadhuis.

Deze activiteiten kaderen in het programma van de Week van de Smaak.

Waar? Vrijdag 23 november, 19u30
Wanneer? CC het Spoor
Tickets en info?
De lezing is gratis. Inschrijven is verplicht en kan via info@harelbeke.be of 056 73 33 11. Meer info

zie ook