Projectmedewerker digitale collectieregistratie gezocht!

Digit all tegoare

Ben je gebeten door archeologie en collectieregistratie? Ondersteun en begeleid je graag vrijwilligers en studenten? Voor het project Digit all tegoare gaan we op zoek naar een gedreven projectmedewerkers die aan de slag gaat met zes historische archeologische collecties. 

Met het project Digit all tegoare werken zes West-Vlaamse organisaties in 2022 en 2023 aan de registratie van zes museale archeologische collecties in Zuid-West-Vlaanderen. Deze collecties worden bewaard op vier locaties: Erfgoeddepot DEPOTYZE (Ieper), Trezoor (Kortrijk), RAMS (Avelgem) en Abdijmuseum Ten Duinen (Koksijde).  

Doel van het project is de collecties te voorzien van een gestandaardiseerde beschrijving. Dit voorkomt (verder) informatieverlies en maakt ze doorzoekbaar voor zowel fundamenteel als innovatief toekomstig onderzoek en/ofvoor hedendaagse publiekswerking. De resultaten worden online toegankelijk via Erfgoedinzicht en Wikimedia. De digitale registraties gebeuren door een team van jobstudenten, stagestudenten en vrijwilligers, gecoördineerd door een projectmedewerker en aangestuurd door de collectiehouders en medewerkers van de betrokken partners: Zuidwest, Abdijmuseum Ten Duinen, CO7, erfgoeddepot Trezoor, gemeente Heuvelland, Vereniging voor Oudheidkundig Bodemonderzoek West-Vlaanderen en Yper Museum. Deze registratie van historische archeologische collecties gaat hand in hand met het systematisch herverpakken volgens de gangbare standaarden. Tijdens de registratie worden alle archeologische stukken gedefinieerd volgens de meest recente thesauri en typologische standaarden.    

De partners kunnen met Vlaamse subsidiemiddelen binnen de oproep inhaalbewewging digitale collectieregistratie overgaan tot de aanwerving van een projectmedewerker. Ben jij de archeoloog die we zoeken? Het volledige vacaturebericht kan je hier lezen. Solliciteren kon tot en met 1 februari 2022.

Lees het vacaturebericht