Projectmedewerker 50 jaar E3/E17 gezocht!

50 jaar E3

Ben jij de bruggenbouwer die wij zoeken? Zet mee je schouders onder het project 50 jaar snelweg E3 en ga aan de slag als projectmedewerker bij zuidwest!

In 2023 is het 50 jaar geleden dat er voor het eerst auto's reden over de nieuwe snelweg E3. Plots kon je in één rechte lijn van de Frans grens in Rekkem tot in Gent en Antwerpen rijden. De snelweg trok letterlijk een streep door de regio Zuid-West-Vlaanderen. Het landschap werd doorsneden. In 2023 zet erfgoed zuidwest de verjaardag van de snelweg in de kijker met een participatief publieksproject. In het projectjaar 2023 willen we samen met iedereen die hier de schouders onder schaart, de impact van de snelweg E3 bespreken en tegen het licht houden. We duiken in de geschiedenis van de snelweg en haar impact op onze regio. We onderzoeken de veranderende blik van ons wereldbeeld dat aangedreven werd door fossiele brandstoffen naar nieuwe toekomstbestendige alternatieven. We verbinden burgers, bedrijven en overheden, in terugblik en vooruitblik. 

Voor het project 50 jaar E3 zoekt erfgoed zuidwest een projectmedewerker (bepaalde duur, 18 maanden). Als projectmedewerker verbind je organisaties en geïnteresseerden binnen een participatief publieksproject. Samen met vrijwilligers ga je op zoek naar getuigenissen en beeldmateriaal. Je verwerkt de gevonden informatie tot een creatief publieksproject: van praatpalen in het landschap tot een artistieke interventie. Je gaat aan de slag met hedendaags snelwegerfgoed (van in de file staan tot typische snelwegsnacks), historische snelwegverhalen en legt linken naar mobilliteitsuitdagingen vandaag. 

Solliciteren is niet meer mogelijk.