Politieke geschiedenis van Avelgem en andere merkwaardige feiten

Politieke geschiedenis van Avelgem

Wat heeft Avelgem met Steuvels' debuut in 1899 te maken? Hoe volgden de Avelgemse burgemeesters elkaar op? Wat waren belastingen op de 'rôle d'abonnement'? En hoe zwaar woog de grote hongersnood in de winter van 1845 op de Avelgemse bevolking? Op deze en op nog veel meer vragen biedt de nieuwe publicatie Politieke geschiedenis van Avelgem en andere merkwaardige feiten een antwoord. 

De publicatie omspant twee eeuwen gemeentegeschiedenis, met een analse van alle raden en colleges van hun ontstaan tot en met vandaag. Daarnaast brengt het boek een kroniek van merkwaardige feiten in de geschiedenis van Avelgem. Auteurs Jules Lampole en Carlos Van Branteghem werkten met medewerking van Nadine Delesalle jarenlang aan deze studie over Avelgem. De publicatie steunt op bronnenonderzoek in archieven over het hele land. 

Interesse? Het boek bevat 600 bladzijden en toont heel wat niet gepubliceerde documenten en foto's. Het boek wordt aangeboden voor 45 euro. Bestellen kan door te storten op de gelegenheidsrekening van de Geschied- en Oudheidkundige Kring van Avelgem, Doorniksesteenweg 77 te 8580 Avelgem (BE92 0342 7437 0323) met vermelding 'Politieke geschiedenis van Avelgem' met naam en volledig adres. Er worden enkele afhaalpunten in Avelgem voorzien, wie het boek thuis bezorgd wil krijgen betaalt 8 euro verzendingskosten. 

De publicatie wordt voorgesteld op dinsdag 27 maart 2018 om 20u in CC. Spikkerelle in Avelgem.

zie ook