PLAY palmt Kortrijk in

PLAY Kortrijk

PLAY is een eigenwijs stadsfestival dat van 23 juni tot 11 november 2018 het kloppende hart van Kortrijk inpalmt met hedendaagse kunstwerken. Ook de Kortrijkse musea zijn van de partij, ontdek PLAY in Kortrijk 1302 en Texture!

Op diverse binnen- en buitenlocaties in de stad kun je je tijdens de zomermaanden onderdompelen in de unieke wereld van internationale beeldende kunst. Tijdens PLAY dient de stad niet enkel als canvas, maar wordt tegelijk onze relatie met ‘spelen’ beetje per beetje ontleed.

Ook het Kortrijkse erfgoed ontbreekt niet tijdens PLAY. Zo werkte de Amerikaanse kunstenares Jennifer Rubell voor PLAY een bijzonder textielkunstwerk uit: een ogenschijnlijk perfect opgemaakt bed. Maar laat je niet misleiden. Dit is geen bed om in te slapen, maar een gigantische trampoline. Een verwijzing naar het rijke textielverleden van Kortrijk én een knipoog naar het verlangen om vrij en onbezorgd te kunnen springen zoals in je kindertijd. Vanaf 23 juni zal 'BED' de Grote Markt van Kortrijk sieren. De originele patchworksprei die Jennifer samen met textielbedrijf Verilin (Heule) ontwerpt én die de basis vormt voor 'BED', kan je tijdens PLAY van dichtbij komen bewonderen in Texture. Kom zeker eens langs!