Over doopeitjes en dreupeltjes

Doopeitjes en dreupeltjes in het René De Clercqmuseum

Notaris Antonius Devos pocht op de bouw van zijn nieuwe stenen huis (1790) en trakteert met een vat bier. De pastoor wijdt het nieuwe huis in, drijft de duivels uit en zegent de bezoekers. Charles De Clercq houdt voor zijn 15de kind een doopfeest (1877). Voor de familie en bezoekers zijn er dreupels, doopeitjes en wafels.

In Deerlijk wordt al volop gerepeteerd door Norbert Vandercruyssen (notaris), Luc Seynhaeve (pastoor), Guido Malfait (vader Charles), Mieke Dekeyser (tante), Sabine Degloire (meter), Jan Dhaluin (de Tijd), Jos Pollet (peter), Marina Parmentier (moeder Pauline), Marleen Terryn (tante en wafelbakster) en Erna Lauwers (tapt het bier). Met het museum als decor en een hele hoop attributen brengen ze op Erfgoeddag enkele familiale rituelen tot leven. 

Kom op Erfgoeddag 2016 dreupels, doopeitjes en wafels proeven in het René De Clercqmuseum in Deerlijk. Het René De Clercqgenootschap brengt in samenwerking met de Werkgroep Erfgoed de voorstelling 'Over doopeitjes en dreupeltjes' om 10, 11, 14, 15, 16 en 17 uur. Deelname is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk (erfgoed@deerlijk.be, 056 69 47 39 tussen 9u en 12u).

Doopeitjes en Dreupeltjes - Repetitie  Doopeitjes en dreupeltjes - repetitie Doopeitjes en dreupeltjes - repetitie 

Praktisch
René De Clercqstraat 8, 8540 Deerlijk
10u - 18u

Op Erfgoeddag, 24 april 2016, valt er heel wat te beleven. Lees meer over het programma in Zuid-West-Vlaanderen of ontdek alle activiteiten op Erfgoeddag.be

zie ook

Museum René De Clercq

René De Clercq Genootschap vzw

lokaal en regionaal erfgoed
museum