Op café in Menen?

Inventaris cafés Menen

Luc K. beweert dat er in Menen maar liefst 800 cafés zijn geweest. Cultuurcentrum De Steiger daagt Menen uit: hoeveel van die 800 zouden alle Menenaars samen nog kunnen noemen? En kunnen we ook de cafés die er ooit in Lauwe en Rekkem waren opsommen? Kortom: het is hoog tijd voor dé inventaris van de cafés van Groot-Menen. Van cafés die maar een week bestonden tot familiezaken die nog steeds bestaan.

Op 15 februari 2020 opent in Stadsmuseum ’t Schippershof in Menen ‘Om (van) te houden’: een tentoonstelling over verzamelingen. Daar zal je het resultaat kunnen ontdekken.

Voor het project wordt de naam van de cafés gezocht, de naam van uitbater(s), het adres en eventueel anekdotes en foto's. Weet jij meer? Deel je kennis via de Facebookgroep of mail naar info@ccdesteiger.be

Liever op café? Drie inventarisdozen ‘DE CAFÉS VAN MENEN’, ‘ DE CAFÉS VAN LAUWE’ en ‘DE CAFÉS VAN REKKEM’ reizen doorheen de cafés in de stad. In elke doos vind je fichekaarten en een audiorecorder. Ga dus op café, vul de kaarten in en neem je cultureel verantwoorde cafépraat live op! De inventaris vind je alvast in deze cafés:

Week van:
16/12 Café St-Christophe (Ieperstraat 375)
23/12 Café De Coulisse (Bruggestraat 8)
30/12 Café Bucksom (Hoornwerk 29)
6/01 Sfeercafé Ons Dorp (Volkslaan 22)
13/01 Café De Nieuwe Prins (Bruggestraat 244)
20/01 Café Cosmopolite (Stationstraat 94)
27/01 Café Au Damier (Grote Markt 36)
3/02 tot einde tentoonstelling : Café ‘t Schippershof (Rijselstraat 77)

Hou de Facebookpagina in de gaten om te zien waar de dozen nog zullen opduiken!