Oorlog in Waregem

Oorlog in Waregem

Oorlog in Waregem is een nieuwe historische strip over de laatste verwoestende weken van de Eerste Wereldoorlog in de stad. De strip van Ivan Petrus Adriaenssens toont in historische tekeningen enkele belangrijke historische momenten. 

Als de studenten Jim en Sophia een schoolwerkje moeten maken voor het vak journalistiek trekken ze samen door Waregem op zoek naar inspiratie. Al snel raken ze gefascineerd door de vele verhalen van de stad tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ze ontdekken dat Waregem er vier jaar lang relatief rustig bij lag, maar dat de bevrijding een spoor van vernieling achterliet. Ze zijn ontsteld door het verhaal van de jongen van elf die door zijn kinderlijke nieuwsgierigheid een obus liet ontploffen - met dramatische gevolgen. Ze lezen over sergeant Paul Smithhisler, die de Schelde probeerde over te zwemmen nadat alle bruggen opgeblazen waren én ze vinden het dagboek van een overlever.

Ontdek samen met Jim en Sophia de verhalen van een tiental soldaten en reconstrueer zo de laatste weken van de Eerste Wereldoorlog in en rond Waregem. De graphic novel kost 20 euro en is er zowel in het Nederlands als Engels. 

zie ook

Stadsarchief Waregem

Stadsarchief Waregem

archiefinstelling