Ontmoetingsdag voor textiliens in Gent

Ben jij een trotse textilien? Heb je nog gewerkt in de textielsector? Of ben je vandaag nog steeds actief in een van de vele takken die de textielindustrie telt? Kom dan naar de ontmoetingsdag voor textiliens op zondagnamiddag 8 maart 2020 en vertel ons jouw verhaal!

Haal samen met andere textiliens herinneringen op bij een lekker kopje koffie en een stuk taart. Duik tijdens demonstraties van de weefgetouwen en spinmachines terug in de tijd. Of ga met je (klein)kinderen aan de slag met textiel tijdens een van de workshops. Bovendien krijg je tijdens de ontmoetingsdag ook de kans om andere textielmusea te leren kennen.

Het volledige programma ontdek je hier.

Textielherinneringen gezocht

Heb je nog foto’s – of wie weet, misschien zelfs filmpjes – van op de werkvloer, documenten die je loopbaan illustreren of andere voorwerpen eigen aan de textielsector? En wil je deze delen met een breder publiek? Breng ze dan mee naar de ontmoetingsdag.
Door je documentatiemateriaal beschikbaar te stellen, draag je bij aan het zichtbaar maken en levendig houden van ons industriële verleden. Op die manier kunnen misschien wel ontbrekende stukjes in de museumcollecties ingevuld en met zorg voor de toekomst bewaard worden.
Alle materiaal wordt met de grootste zorg behandeld en – indien gewenst – nadien terugbezorgd.

Praktische info

Waar? Industriemuseum, Minnemeers 10, 9000 Gent
Wanneer?
Zondag 8 maart 2020, van 14 tot 17 uur
Inschrijven?
Deelnemen is gratis, inschrijven kan via het inschrijvingsformulier of op het nummer 09 323 65 00 en dit voor 1 maart.

De ontmoetingsdag is een organisatie van Industriemuseum Gent en haar partners stadsmuseum Lokeren, Texture en erfgoed zuidwest.