Ontdek poëtische luisterfietstochten

Festival van het landschap

Tijdens het Festival van het Landschap 2019 werden auteurs Astrid Haerens en Anneleen Van Offel uitgenodigd uit om Zuid-West-Vlaanderen te ontdekken. Laat je met hun poëtische verhalen onderdompelen in het landschap. Beide luisterfietstochten werden nu opgenomen in de ErfgoedApp

Astrid Haerens verkende het Land van Mortagne (Sint-Denijs), het landschap uit haar jeugd. Ontdek de poëtische verhalen die de streek in zich draagt. Op vijf luisterplekken kan je een audiofragment van ongeveer 5 minuten beluisteren.

Starten doe je aan Trimaarzate, Sint-Denijs. De fietstocht eindigt aan het Sint-Pietersbrugje in Moen (17,6 km).

Ook auteur Anneleen Van Offel verkende Zuid-West-Vlaanderen op uitnodiging van het Festival van het Landschap. Ze maakte een luisterfietstocht in de vorm van een theaterstuk zonder acteurs of podium. Het landschap is het decor van een verhaal, geïnspireerd door Het leven en de dood in den ast van Stijn Streuvels. Op vijf luisterplekken kan je een audiofragment van ongeveer 5 minuten beluisteren.

Start- en eindpunt: Sint-Arnolduspark Tiegem (17,6 km).

Het Festival van het landschap is een initiatief van intercommunale Leiedal. Tijdens workshops, wandelingen, fietstochten, lezingen, documentaires en concerten wordt stilgestaan bij het ontstaan van het landschap, het huidige gebruik en de toekomstperspectieven. Het Festival ontstaat in een samenwerking met heel wat (lokale) organisaties en verenigingen.