Ontdek het erfgoed van Lauwe

Brochure erfgoed Lauwe

Op zoek naar het erfgoed in je eigen streek? De corona-pandemie inspireerde de Parochiale Eenheid De Bron Lauwe - Rekkem om het erfgoed van Lauwe te verzamelen in een kleurenbrochure. Met de brochure kan je te voet of met de fiets op pad.

De brochure neemt je mee langs de ongekende en onbeminde rijkdom aan religieus en cultureel erfgoed van Lauwe. De route dompelt je onder in het verleden van de gemeente en situeert zich langs twee lusvormige parcoursen, een westelijke richting Rekkem en een oostelijke richting Marke/Aalbeke. Je komt er langs het landschap, vergezichten, kapelletjes, kerken, rustige graspaden, bospaden, kerkwegels, veldwegen en doorsteekjes in wijken.

In de brochure vind je de volledige route, de locatie van religieus erfgoed (met foto) en bijkomende informatie, een toelichting lezen over het ontstaan van de wijken die je doorkruist  en bepaalde wegels die je betreedt, informatie over bedevaartroutes die door Lauwe liepen. De brochure werd in augustus 2020 samengesteld door Jos Delbeke en Patrick Caenen. 

De brochure (42 pagina's, in kleur geprint) is te verkrijgen voor € 10 per exemplaar (+ verzendkosten van € 4,5 voor wie buiten Lauwe, Rekkem, Aalbeke, Marke, Wevelgem woont). Bestellen kan door het bedrag over te schrijven op de rekening van de Parochiale Eenheid De Bron Lauwe Rekkem BE27 7512 0895 1073 ten laatste tegen 31 januari met vermelding Brochure religieus erfgoed,  familienaam, straat, nummer, postcode, gemeente.

Meer informatie? Contacteer Patrick Caenen (tel. 056/4012.08 - mail: patrick.caenen@outlook.com)