Ontdek getuigenissen rond arbeid en migratie op vamosvacaturos.be

Vamos Vacaturos

Het project Vamos Vacaturos lanceerde een eigen website. Op de website vind je getuigenissen over arbeid en migratie, vroeger en nu, terug. Heb je zelf ook een arbeidsmigratieverhaal? Deel je eigen verhaal op vamosvacaturos.be.

Het project Vamos Vacaturos werkt sinds 2016 aan de perceptie over de band tussen arbeid en migratie in Zuid- en Midden- West-Vlaanderen. De arbeid in de regio kent haar wortels in de vlasindustrie, maar ondertussen is de streek vooral bekend voor haar kleine en grote bedrijven in de textielsector, machinebouw, voeding en meubels. Nu, maar ook vroeger, is er in sommige sectoren een tekort aan arbeidskrachten 'van eigen bodem'. En dan begint de zoektocht op de (internationale) arbeidsmarkt.

Vamos Vacaturos belicht het verhaal van arbeid en migratie, nu en vroeger. Getuigenissen brengen het verhaal van mensen uit alle hoeken van de wereld, werkzaam in bedrijven in Zuid- en Midden-West-Vlaanderen. Deze verhalen vormen de basis voor een wetenschappelijke studie, een rondreizende tentoonstelling, een theatervoorstelling en een eductief pakket. 

Neem een kijkje op www.vamosvacaturos.be, volg het project op Twitter en Facebook.

zie ook

Vamos Vacaturos

Vamos Vacaturos

onderzoek
ontsluiting