Ontdek de (erfgoed)schatten van Vlieg!

De schatten van vlieg

Hoe klinkt de akoestiek in een kasteel? Is een stilleven echt stil? Kunnen glazen echt barsten van een schelle stem? Vlieg verstopt deze zomer schatkisten in heel de regio. Ga mee op zoek naar één (of meer) van de  schatten van Vlieg en verken een klinkend parcours. In de bibliotheek, in een museum,… je kan het zo gek niet bedenken. Wist je dat enkele van de Vlieg-schatten op erfgoedlocaties te vinden zijn? 

De schat van Kortrijk 1302
Oh, nee, een computervirus in het museum! De geluiden zijn verdwenen. Het virus heeft ook verkeerde geluiden in het museum gebracht. Wist je dat kinderen veel beter kunnen horen dan volwassenen? Alleen jonge oren kunnen het probleem oplossen. Breng jij de geluiden terug in Kortrijk 1302? Vind de schat!

De schat van Texture
In museum Texture is iets speciaals gebeurd. Heb je het nog niet gehoord? De voorwerpen in het museum kunnen praten! Professor Barabas, uit de strips van Suske en Wiske, heeft ooit de Klankentapper uitgevonden. Met het toestel hoor je planten en vruchten spreken. Nu heeft hij iets uitgevonden waarmee voorwerpen uit het museum kunnen praten. Wil je dit met je eigen oren ontdekken? Vind de schat!

De schat van het Peter Benoitmuseum
Hoor jij wat ik hoor? Ga op schattenjacht met Vlieg in het Peter Benoitmuseum in Harelbeke! Families met kinderen tot 12 jaar zijn kunnen de hele zomer meedoen met de zoektocht. Volg je het klankparcours en vind je de schatkist? Dan maak je kans op een leuke beloning! Rond de bibliotheek van Harelbeke kan je deze zomer ook schattenjagen. Doe je mee? Vind de schat!

De schat van de bibliotheek
Vind jij de schat in de bibliotheek van Wevelgem, Menen, Lauwe, Zwevegem, Lendelede, Harelbeke, Waregem en Kuurne?  

Doe je in Zuid-West-Vlaanderen mee met Schatten van Vlieg? Fantastisch! Alle kinderen die deelnemen ontvangen een gratis UiTPAS, en een leuk gadget. Welk gadget, dat ontdek je ter plaatse! Heb je al een UiTPAS? Dan krijg je het gadget en 3 UiTPAS punten extra voor je deelname! Je kan deze zomer schatten zoeken van woensdag 1 juli tot zondag 30 augustus 2020.