Ontdek de Bandwerk-beschrijivingen!

Wat als erfgoedbeschrijvingen gewoon van de lopende band rolden? Tijdens Bandwerk - een tweedaagse registratiemarathon - ging een groep van 22 studenten aan de slag met de Zuid-West-Vlaamse kunst- en erfgoedcollecties. Twee dagen lang werden ze ingewijd in het beroep van kunstregistrator. Heel wat Zuid-West-Vlaamse kunstwerken en erfgoedobjecten werden nauwkeurig bestudeerd en beschreven.

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 februari 2020 organiseerde erfgoed zuidwest het project Bandwerk, een tweedaagse registratiemarathon voor studenten. Gewapend met een computer, een wifi-signaal, drankjes en pizza, en met museum Kortrijk 1302 als decor gingen zo’n 22 studenten aan de slag met het Zuid-West-Vlaamse erfgoed. Bekende en minder bekende kunstwerken en erfgoedobjecten werden bestudeerd en beschreven. Met enkele sfeerbeelden blikken we graag terug, het thema op Erfgoedinzicht biedt je een blik op de gemaakte beschrijvingen.

  

Alle gemaakte beschrijvingen kregen een plekje op de erfgoeddatabank Erfgoedinzicht. Benieuwd? Maak kennis met een selectie van kunstwerken en erfgoedobjecten uit de Zuid-West-Vlaamse collecties. De objecten werden beschreven door Alice, Ani, Céline, Charlotte, Charlotte, Chloë, Eline, Femke, Friedl, Gwendolyne, Ine, Jana, Kato, Lamia, Marthe, Olivia, Pauline, Pauline, Pieter, Polina, Thijs en Timothy.

Bandwerk is een tweedaagse registratiemarathon in 2017, 2018 en 2020 georganiseerd door erfgoed zuidwest. Benieuwd naar de werkwijze? Neem een kijkje in de inspiratiebrochure.

zie ook

Bandwerk 2020

registratie
digitalisatie

Bandwerk 2018

registratie
digitalisatie

Bandwerk

Bandwerk 2017

registratie
digitalisatie