Nieuwe realisaties gepland voor Transfo

Transformatorgebouw Zwevegem

In Transfo, het herbestemmingsproject van de oude elektriciteitscentrale in Zwevegem, zijn verschillende nieuwe realisaties gepland.

Wat wordt er de komende jaren gerealiseerd?

In het mechaniekersgebouw of voormalige smidse zal in het linkergedeelte een infopunt worden in 2015 geïntegreerd. Hier zal men terecht kunnen voor informatie over het verleden van de 100-jarige elektriciteitscentrale en over de nieuwe bestemmming van het gebouw. Verder wordt het mechaniekersgebouw ingericht voor de avontuurlijke sporten op de site. Het ketelgebouw, waarvan de gevels reeds gerestaureerd zijn, zal bekleed worden met een glasstructuur met ertussen ledverlichting. De gevels van het nieuwe transfogebouw en de watertoren worden gerestaureerd. Ook het ketelgebouw, een belangrijke schakel in het productieproces van de centrale, wordt onder handen genomen, zodat ook dit gebouw toegankelijk wordt voor geïnteresseerden.

Meer informatie over de geplande vernieuwingen vind je in deze folder, opgesteld ter gelegenheid van Open Monumentendag 2015, en op de website.

zie ook

Transfo - Siska Vandecasteele

Transfo Zwevegem

onroerend erfgoedzorg