Nieuwe oproep Goddelijke Huisraad

Na de zomer rondt de 13de kerk in de streek haar professionele erfgoedinventaris af. Tijd dus om vooruit te kijken en nieuwe plannen te smeden om samen met kerkbesturen en vrijwilligers in 2018 en 2019 aan de slag te gaan. 

In loop van april gingen een 25-tal vrijwilligers aan de slag in de Sint-Elooiskerk in Kortrijk, de Sint-Martinuskerk in Avelgem en de Sint-Medarduskerk in Wervik. Intussen inventariseerden ze in totaal al 915 objecten. Na een korte zomerpauze worden in augustus en september nog de laatste objecten in de kerk opgemeten, genummerd, beschreven en gefotografeerd. Na de verwerking van de data door erfgoed zuidwest zullen deze kerken dankzij de inzet van de vrijwilligers beschikken over een professionele erfgoedinventaris. Intussen hebben vrijwilligers uit Deerlijk (Onze-Lieve-Vrouw-ter-Rust), Sint-Lodewijk (Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt), Kooigem (Sint-Laurentius) en het Kortrijkse begijnhof autonoom aan een eigen kerkinventaris gewerkt. De resultaten daarvan zullen vanaf deze zomer te bezichtigen zijn op www.erfgoedinzicht.be

Begin juli lanceerde erfgoed zuidwest een nieuwe oproep onder de kerkbesturen om zich kandidaat te stellen voor een inventarisatie-traject (deadline 14 september) in 2018 of 2019. In de loop van augustus kunnen geïnteresseerde kerkbesturen een kijkje komen kijken komen nemen tijdens een registratiesessie in Kortrijk, Avelgem of Wervik. 

Voor meer info kan je een kijkje nemen in onze infobrochure of kan je de consulent religieus erfgoed contacteren via jelle@zuidwest.be of  056/26 16 16.

infobrochure 

zie ook

goddelijke huisraad @ deerlijk (2017)

Goddelijke Huisraad

registratie
erfgoedzorg
herbestemming