'n kilo schoorstenen, meneer!

In maart en april spot je op de wekelijkse markt de Xploratoren van ik-xlploreer-mee! Samen met jou speuren ze oude luchtfoto's af naar oude bedrijven, verzamelen ze getuigenissen en geven mee vorm aan de industrieel-erfgoed-kaart. Ze bieden je koffie, tonen je de oogst tot dusver en zijn benieuwd naar jouw aanvullingen. Ze noteren nauwgezet jouw getuigenis en kennis. Heb je foto's en bronnen, dan gaan we er graag mee aan de slag.

Samen met partners bouwen erfgoed zuidwest, Leiedal en Texture op deze manier aan een participatieve erfgoedkaart rond ons industrieel verleden, een kaart waar elke geïnteresseerde in Zuid-West-Vlaanderen - of daarbuiten - zijn verhalen en sporen kan op nalaten. Het einddoel is een erfgoedkaart waar iedereen gebruik van kan maken en waaruit nieuwe projecten rond industrieel erfgoed kunnen groeien. Zo'n kaart is nooit af, maar maakt de info beschikbaar voor iedereen.

Kom je ook naar de markt?

Wil jij je steentje bijdragen dan kan dit op volgende momenten:

  • Festival van het Landschap - Ik-Xploreer mee tijdens de landschapsexpo tussen 25 en 31 maart in de Cafetaria van het Sint-Arnolduspark Tiegem 
  • Festival van het Lanschap - zondag 31 maart, Cafetaria Sint-Arnolduspark Tiegem 
  • Festival van het Landschap - Ik-Xploreer mee tijdens de landschapsexpo tussen 1 en 7 april in de kerk van Sint-Denijs 
  • Wekelijkse markt - zaterdag 6 aprilAvelgem
  • Festival van het Lanschap - zondag 7 april, kerk Sint-Denijs
  • Wekelijkse markt - zaterdag 13 aprilMenen
  • Bedankingsontbijt adviesraden - zaterdag 27 april, Lendelede

Zin in meer?

De werkwijze van ik-xploreer mee! test het karteren van erfgoedverhalen, locaties en -kennis op een participatieve manier. Wil jij in jouw vereniging, woonzorgcentrum, vereniging, café, heemrking of vriendengroep ook aan de slag, dan organiseren we samen graag een map-a-ton, op maat en in overleg.

Ik-xploreer-mee is een project van erfgoed zuidwest, Leiedal, texture, ETWIE  en PACKED vzw. Het vormt deel van het Cultureel Erfgoedjaar 2018 en wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. Met info, vragen en aanvullingen kan je terecht op erfgoed@zuidwest.be en 056 24 16 16.

 

zie ook

ik-xploreer mee!

registratie
ontsluiting
onderzoek