Museum voor één dag!

Bouw jij mee aan onze snelweg van informatie? 

Ooit al gehoord van een museum voor één dag? Wel, in kader van het Festival van het Landschap komt er eentje langs in Geluwe, en dit in teken van de aanleg van de A9/A19 en de verdwenen Voshoek.

De Voshoek

De aanleg van snelwegen is baanbrekend. Deze wegen openen een nieuwe wereld. Maar ook het landschap wordt in twee gedeeld, natuur verdwijnt, maar ook buurten. Dit is wat er in de jaren 80 gebeurde met de Voshoek in Geluwe. De wijk moest plaatsmaken voor de nieuwe snelweg A9/A19 van Brussel naar de kust. Toch blijven er verhalen over, en dat is wat we zoeken!

Hoe werkt het?

Het museum-voor-één-dag is een tijdelijke tentoonstelling gecreëerd voor en door buurtbewoners. We nodigen je uit om een object of verhaal naar het museum te brengen. We pennen je verhaal neer, scannen je foto in of geven je object even plaats in ons museum. 

Ons museum is op vandaag nog helemaal leeg. Samen met jullie willen we ons museum verder vormgeven. Rijd voorbij met al je vergeten verhalen, foto’s of voorwerpen over de wijk Voshoek of de aanleg van de A9/A19. Kom jij langs met jouw verhaal?

Feestelijke opening van het museum!

Zaterdag 2 juli, 16u. Benieuwd? Ook op zondag 3 juli is onze museumcontainer the place to be om het verhaal rond de A19 en de Voshoek te ontdekken.

Meer informatie vind je hier!