Mrs Wattelet - Op bevrijdersvoeten

Mrs Wattelet - Op bevrijdersvoeten

De laatste oorlogsmaanden vormen een woelige periode voor de inwoners van Zuid-West-Vlaanderen. Op bevrijdersvoeten brengt 13 kleine verhalen uit de laatste oorlogsmaanden. Van apotheker tot molenaar, van pastoor tot generaal. 

Mrs Wattelet was de vrouw van Captain Leonard Wattelet. Het gezin afkomstig uit Seattle, Washington had één zoontje. Op 31 oktober 1918 overleed haar man in Waregem. De wapenmakkers stuurden een stuk schrapnel van de bom die hem dodelijk getroffen had. Op 18 juni 1931 vertrok Mrs Wattelet naar Europa. Ze bezocht met de The Gold Star Mothers and Widows Pilgrimages het graf van haar overleden man.

 

Waregem herdenkt

Ivan Adriaenssens - graphic novel oorlog in Waregem

Fietsroute ‘Lost Trails

Tot 15 november 2018 - Tentoonstelling The Yanks are coming, HIPPO.WAR

Op bevrijdersvoeten

Tot eind oktober brengt Op Bevrijdersvoeten je weekelijks een verhaal uit de laatste oorlogsmaanden. Ontdek alle filmpjes en stap mee in de voetsporen van de bevrijding!

Bronnen: Verhaal: Lernout, P. en Sims, C., De soldaten van de Amerikaanse militaire begraafplaats Flanders Field, uitgeverij Groeninghe, 2011, p.169, Foto: Stadsarchief Waregem, Met dank aan: Stadsarchief Waregem, American Battle Monuments Commission, Credits: Op bevrijdersvoeten is een realisatie van erfgoed zuidwest, UiT in zuidwest en de 13 gemeenten van Zuid-West-Vlaanderen. Verteller: Jurgen Creyf (Racing Letterbeek), muziek: David Hilowitz, film en montage: Krew.