Menin Wald - Menen tijdens WO I

100 jaar Menin Wald

In 1917 werd gestart met de inrichting van Menin Wald - de Duitse militaire begraafplaats. Het kerkhof telt in totaal 48.049 militaire graven en vormt daarmee de grootste Duitse militaire begraafplaats op het Europese continent. 100 jaar na datum herdenkt de stad Menen de Eerste Wereldoorlog met verschillende activiteiten.

Tentoonstelling Herdenking 100 jaar Menen Wald

Van 23 september tot en met 22 oktober 2017 kan je de tentoonstelling '100 jaar Menen Wald' bezoeken in CC De steiger. Je ontdekt er onder andere hte verhaal van Frederich Freimann, gesneuveld tijdens de 3e slag bij Ieper in oktober 1917. Mevrouw Ulrieke Freimann vertelt het verhaal van haar grootvader - één van de 48.000 gesneuvelde militairen begraven op Menin Wald. 

Plechtigheid 100 jaar Menin Wald

Op vrijdag 6 oktober is er om 14u een officiële plechtigheid naar aanleiding van de herdenking 100 jaar Menin Wald. Op zaterdag 7 oktober is er een busuitstap voorzien voor verwanten van Duitse militairen die er begraven liggen. 

Menen tijdens WO I

Oude WO I-foto's verschijnen in het straatbeeld van Menen. Ontdek het verhaal van Menen tijdens WO I via een gegidste wandeling, fietstocht of in de wandelbrochure. De wandeling is gebaseerd op anekdotes, vertellingen en feiten uit brieven en dagboeken van Duitse militairen in Menen. 

zie ook

Wibilinga

Wibilinga vzw

lokaal en regionaal erfgoed

erfgoedorganisatie logo

Heemkring Menen

lokaal en regionaal erfgoed

Stad Menen

Stad Menen

overheid